Home » inspiration » A Vietnamese take on kindergarten

A Vietnamese take on kindergarten

Check out this innovative “kindergarten agriculture” in Vietnam, built by Vo Trong Nghia Architects

04_western_courtyard

From their site:

Vietnam, historically an agricultural country, is facing changes as it moves to a based economy production, taking its toll on the environment. The increase of droughts, floods and salinization endanger the food supply, while many daily motorcycles cause congestion and air pollution in cities.

Rapid urbanization Vietnamese children deprived of green land and playgrounds, therefore the relationship with nature . Kinder Agriculture is a challenge to counter these problems. Located next to a large shoe factory, and designed for 500 children of factory workers, the building is conceived as a continuous green roof, providing food and agriculture experience to children, as well as a large playground to heaven.

10_green_roof The green roof is a form of triple ring made with a single stroke, surrounding three courtyards playgrounds as safe. Recently, an experimental vegetable garden was performed on top. Five different vegetables are planted in garden 200m2 education agriculture.

All functions are housed under this roof. As decreases the roof to the courtyard provides access to the top and vegetable gardens at the site level in the top- the smaller the importance of agriculture and recover the connection with nature.

18_experimental_vegetable_garden

The building is made of a narrow continuous strip with two windows open side to maximize cross ventilation and natural lighting. In addition, architectural and mechanical methods of saving energy is applied widely including but not limited to: green roof as insulation, green façade as shading and solar water heating. These devices are designed so visible and play an important role in sustainable education of children.

15_classroom

14_central_staircase

11_green_roof

factory wastewater is recycled to irrigate vegetation and toilets. As a result, the nursery is operated without air conditioning in the classroom Despite being located in a severe tropical climate. According to post-occupation registration issued 10 months after completion, the building saves 25% energy and 40% of freshwater compared with the performance of the building baseline, reducing operating cost greatly.

Well – inspired! It is always encouraging to see the building design thinking in children.

You May Also Like :
==[Click 2x to CLOSE X]==
Trending Posts!